Ana Sayfa>ISK-SODEX Istanbul

ISK-SODEX Istanbul

ISK-SODEX 2018’e tüm dünyadan yoğun ilgi

ISK-SODEX Istanbul

09.02.2018

Kapanış Bülteni

 

ISK-SODEX 2018’e tüm dünyadan yoğun ilgi

Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen sanayilerinden olan iklimlendirme sektörü bu başarısını 7-10 Şubat tarihlerinde düzenlenen ISK-SODEX 2018 ile zirveye taşıdı. 4 günün sonunda, 44 ülkeden 1,108 katılımcı (424 uluslararası) ISK-SODEX’in sağladığı yüksek iş hacmi ile yeni işbirlikleri kurma olanağı yakaladı.

ISK-SODEX 2018’e yoğun ilgi gösterildiğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel fuara ilişkin şunları ifade etti:
ISK-SODEX fuarı’nda bu yıl birçok ilki bir arada yaşadık. Yeni yer ve yeni tarih değişikliğine rağmen ISK-SODEX fuarı şu ana kadar gerek ziyaretçi sayısı gerekse yarattığı iş hacmi açısından inanılmaz güzel ve verimli bir fuar oldu.  Salonlarda gezerken tüm bu memnuniyeti, katılımcılarımızın yanı sıra ziyaretçilerimizin yüzlerinde de görnek bizim için en büyük mutluluk. Hem katılımcılarımızın hem de ziyaretçilerimizin yüzlerindeki gülümseme, ortaya koyduğumuz güzel işin bir ödülü. Bu başarıyı, katılımcılar, ziyaretçiler, basın mensupları, dernekler, sponsorlar, eş organizatörlerimiz ve Hannover Messe Sodeks Fuarcılık olarak hep beraber gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

ISK-SODEX, Tarihinin En Yoğun Uluslararası Ziyaretçi Akınını Yaşadı!
13. Uuslararası ISK-SODEX 2018 Fuarı, ziyaretçi açısından şu ana kadarki en uluslararası etkinliğini gerçekleştirdi. 93 ülkeden 84.936 sektör profesyoneli fuarı ziyaret etti. Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırıldığında uluslararası ziyaretçide yüzde 14 artış sağlandığı görüldü. Bunun yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içinde 500’den fazla uluslararası satın almacı ağırlandı. Satın almacılar ikili iş görüşmeleri kapsamında yeni iş bağlantıları sağladı. Katılımcılar ise başta İran, Irak, Katar, Kuzey ve Batı Afrika, Rusya, Polonya, Almanya ve Avustralya olmak üzere birçok bölgeden önemli iş anlaşmalarına imza attıklarını dile getirdi.

11. Salon’da fuar katılımını gerçekleştiren REFKAR firması Genel Müdür Yardımcısı Herman Haçaduryan fuara ilişkin görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “ISK-SODEX ürünlerimizi tanıttığımız ve yeni iş bağlantıları sağladığımız en önemli platform. Bu fuarda yer almanın sektörümüz için bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Bu sene hem ziyaretçi sayısında hem de niteliğinde önemli bir artış olduğunu gözlemledik. Özellikle, B2B ikili iş görüşmeleri sayesinde uluslararası kontaklar sağlama noktasında önemli bir fırsat yakaladık. Şu ana kadar 162 iş görüşmesi gerçekleştirdik aralarında Tayland, Uruguay, İspanya, Çek Cumhuriyeti and Latonya’dan da ziyaretçilerimiz oldu. Mutlulukla söyleyebilirim ki ISK-SODEX şu ana kadar yurtdışı da dahil olmak üzere katıldığımız fuarlar arasında en verimlisi oldu.

HVAC endüstrisinin geleceği
ISK-SODEX bu yıl ziyaretçilerine; panel, forum ve yarışmadan oluşan 50’den fazla destekleyici programla çok yönlü ve renkli bir iş platformu sundu. Hem ziyaretçiler hem de katılımcılar yeni iş bağlantıları ve deneyim paylaşımı konusunda yüzlerce fırsat yakaladı. Bilimden sanayiye bilgi transferine de imkan sağlayan fuar, iklimlendirme sektörünün yol haritasını belirledi.
Bu yıl ilk kez oluşturulan Forum Alanı’nda katılımcılar yeni ürün, hizmet ve teknolojilerini ziyaretçilere tanıtma imkanı elde etti. 4 gün boyunca gerçekleştirilen firma sunumlarında iklimlendirme sistemlerinin geleceğini etkileyen dijitalleşme, verimlilik gibi konularda Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve ele alınması için fırsatlar sunuldu.

Türkiye’nin en iyi ustası ödüllendirildi
Fuar bu yıl ilk kez Ustalar Ligi’ne de ev sahipliği yaptı. Sektörün nitelikli teknik personel ihtiyacına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde 100’den fazla kombi ustası başvurdu. Borusan Mannesmann, E.C.A., Fıratboru ve Rothenberger sponsorluğunda düzenlenen “Ustalar Ligi 2018” yarışmasında teknisyenler en iyi kombi ustaları arasında yer alabilmek için büyük çaba gösterdi. Yarışmada doğru montaj, projeye uygunluk ve estetik kriterlerinde dereceye giren ilk üç kombi ustası fuarın on günü “Türkiye’nin en iyi ustası” olarak ödüllendirildi.

ISK-SODEX yeni tarihi, yeni yeri ve Forum Alanı, Ustalar Ligi gibi yeni destekleyici programları ile katılımcıları ve ziyaretçilerine yepyeni bir deneyim yaşattı. Tüm bu yenilikçi katma değerler fuarı HVAC endüstrisi için vazgeçilmez kıldı. Böylelikle, ISK-SODEX 2018 dünyada alanında 3. büyük ticaret fuarı olma gücünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Sadece elde edilen muazzam sayılar değil, katılımcı ve ziyaretçilerin memnuniyeti de ISK-SODEX’in HVAC ailesi içindeki olmaz olmaz yerini doğruladı.

Başarıyla sonuçlanan 4 günün ardından, birçok katılımcı 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14. ISK-SODEX fuarı için şimdiden yerini ayırttı.

Small Title: 

ISK-SODEX 2018’e tüm dünyadan yoğun ilgi

Haberler

ISK-SODEX ARENA, Ustalar Ligi ve Geleceğin Ustaları yarışmaları ile sektörün en iyilerini ve geleceğin ustalarını belirleyecek

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey halı ve zemin kaplamaları sektörü devlerini Antalya’da ağırlayacak

Hannover Fairs Turkey e-Bülten

  • En son haberler ve önemli tarihler
  • Fuar ziyaretleri için daha fazla hizmet
  • Heyecan verici özel promosyonlar ve teklifler